آموزش برنامه نویسی در مشهد

۸ راهکار برای کدنویسی بهتر – چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم ؟

در این مقاله ۸ راهکار مفید برای کدنویسی بهتر و سریع تر  و چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم توضیح داده شده است . این راهکارها حاصل ۳۵ سال تجربه در کدنویسی و صنعت نرم افزار است.
چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم

۱٫ به خودتان بگویید که به چه میزان یا مقدار باید یاد بگیرید.

اولین قدم برای یادگیری هر چیز شناخت این موضوع است که شما در مورد آن موضوع اطلاعاتی ندارید. این یک موضوع کاملا واضح است اما برنامه نویسان با تجربه این مسئله را در نظر می گیرند که چه مدت طول می کشد تا یک مسئله کدنویسی را متوجه شوند. بسیاری از دانشجویان رشته کامپیوتر به طور خودبینانه ای با این فرضیه از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند: “من همه چیز را بلدم!!” حسی به آنها دست می دهد که احساس می کنند همه چیز را (در مورد کامپیوتر) می دانند و تلاش زیادی می کنند آن را به همکلاسی های خود ثابت کنند. بنابراین این موضوع مانع از  ایجاد تمایل برای یادگیری مطلب جدید در آنها می شود.

۲٫ سعی نکنید خود را همیشه به عنوان بهترین ثابت کنید

برای اینکه بهترین و عالی باشید باید از تجربیات استفاده کنید اما مراقب باشید، تجربه همچنین می تواند به ما بیاموزد که یک رفتار غلط را تکرار کنیم و یا عادات نامناسب داشته باشیم. ما همیشه با برنامه نویسانی مواجه می شویم که ۸ سال تجربه برنامه نویسی دارند… اما یک تجربه را هر ۸ سال تکرار می کنند(از تجربیات درس نمی گیرند). برای که به این سندرم دچار نشوید به تمام کارهایی که انجام می دهید (برای کسب تجربه) نگاه گنید و از خودتان بپرسید “چگونه می توانم در این موضوع بهتر باشم؟”

برنامه نویسان تازه کار(و همچنین آنهایی که سابقه زیادی دارند) به کدهایشان نگاه می کنند و خود را تحسین می کنند به خاطر آن کدها. آنها برای کدهایشان تست می نویسند تا درستی آن را اثبات کنند.  برنامه نویسان به طور فعالانه ای همیشه به دنبال غلط در کدهای خود هستند_ چون می دانند بالاخره کاربران اشتباهاتی را که آنها جا انداخته اند پیدا خواهند کرد.

۳٫ وقتی که می بینید کد درست کار می کند، نقطه پایان نیست بلکه نقطه آغاز است

بله اولین قدم در نوشتن نرم افزار این است که نیازها را طوری که خواسته شده برآورده کنید. برنامه نویسان معمولی در این مرحله کار را تمام می کنند و به سراغ پروژه دیگری می روند. اما اینکه تنها با چندبار تست فرض کنید که کار تمام است و همه چی در کد مرتب است مثل این است که یک عکس معمولی بگیریم و انتظار داشته باشیم که همه آن را یک اثر هنری ببینند!! برنامه نویسان حرفه ای می دانند که دور اول در تست فقط یک دور است و چیزی را ثابت نمی کند.درست کار کرد _ تبریک! اما کار شما تمام نشده است. حالا باید آن را بهتر کنید. یکی از مسائل در این زمینه این است که منظور از “بهتر” چیست. آیا باید آن(برنامه) را سریع تر کرد؟ آن را آسان تر و خوانا تر کرد؟ قابلیت استفاده مجدد (reusability) به آن داد؟ یا آن را قابل اعتماد (reliable)  کرد؟ جواب بسته به نوع برنامه متفاوت است اما این پروسه بهتر کردن برای تمام برنامه ها صادق است.

۴٫ سه بار کد بنویسید

برنامه نویسان خوب نرم  افزاری می نویسند که کار می کند اما برنامه نویسان عالی نرم افزاری می نویسند که بسیار خوب کار می کند. این اتفاق به ندرت در اولین مرحله رخ می دهد. یک نرم افزار عالی معمولا در سه مرحله نوشته شده است:

  1. ابتدا نرا افزار را به گونه ای می نویسید که به خود یا مشتری نشان دهید این کار ممکن و شدنی است
  2. در مرحله دوم کد را طوری می نویسید که برنامه کار کند
  3. در مرحله سوم کد را به گونه ای بهینه می کنید که به بهترین نحو کار کند

ممکن است وقتی شما نتیجه کار را می بینید این سطح بالا از کدنویسی برایتان معلوم و واضح نباشد. تمام کارهای آنها بسیار عالی است، اما چیزی که شما نمی بینید این است که حتی بهترین برنامه نویسان در سطح جهانی (مثل برنامه نویسان rock star) هم ممکن است نسخه اول  و دوم کد خود را قبل از نمایش نرم افزار دور بیاندازند. دور انداختن کد و شروع به کدنویسی دوباره روش موثری برای بهتر کردن خصوصیات کدنویسی است.

سه بار نوشتن یک کد به شما آموزش می دهد چه راه هایی برای رویارویی با مسئله وجود دارد و مانع از سردرگمی می شود.

چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم

۵٫ کد بخوانید، کدهای زیادی بخوانید

این روش رایج ترین و ارزشمندترین روش برای ارتقای کیفیت کدنویسی است. چیزی که اینجا کمتر دیده می شود دلیل این توصیه (خواندن کدهای دیگران) است. خواندن کدهای دیگران سبب می شود شما ببیینید که بقیه چطوری یک مسئله برنامه نویسی را حل می کنند. اما این موضوع را یک مسئله حیاتی برای خود ندانید، سعی کنید به این موضوع به عنوان یک کلاس درس یا یک چالش نگاه کنید. برای بهتر شدن از خودتان سوال کنید:

۶٫ سعی کنید کد (با علاقه) بنویسید نه اینکه رفع تکلیف انجام دهید

کار کردن بر روی پروژه های برنامه نویسی شخصی مزایای زیادی دارد. یکی از آنها این است که ابزار و تکنولوژیهایی را یاد می گیرید که در کار فعلی تان به آن نیازی ندارید اما در کارهای بعدی به درد شما خواهد خورد.چه برای یک پروژه اپن سورس کار کنید چه در یک شرکت یا سازمان خصوصی برنامه نویسی انجام دهید توانایی ها و همچنین اعتماد به نفس زیادی به دست می آورید.

یکی دیگر از مزایای کد نویسی تفریحی(for fun) این است که چیزهایی را در مورد خودتان متوجه می شوید.در این روش نمی توانید بخش های سخت را به کس دیگری واگذار کنید بنابراین به شما کمک می کند که خیلی زود از بقیه کمک نگیرید.

نکته: تنها پروژه هایی را انتخاب نکنید که هیچ وقت در آنها شکست نمیخورید. شما باید شکست بخورید یا به عبارت دیگر به مشکل یخورید، اما احتمالا دوست ندارید که هنگامی که  بر روی پروژه ی کاری دارید کار می کنید یا برای یک پروژه که  محدودیت زمانی دارید به مشکل بخورید.

۷٫ با برنامه نویسان دیگر کار کنید و از آنها چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم

گوش دادن به نظرات دیگران به شما کمک می کند. برای اینکه بتوانید از نظرات افراد صاحب نظر بهره مند شوید  سعی کنید در یک گروه برنامه نویسی (ترجیحا معتبر) شرکت کنید. وقتی در یک پروژه اپن سورس شرکت می کنید به فیدبک هایی که از طرف کاربران یا برنامه نویسان دیگر دریافت می کنید توجه کنید. چه نکاتی در نظرات آنها معمول و رایج است؟

ممکن است خوش شانس باشید و معلمی را پیدا کنید که می توانید در هر زمینه ای از تکنیک های کدنویسی گرفته تا انتخاب های کاری به او اعتماددارید. این فرصت های بزرگ را از دست ندهید.

۸٫ سعی کنید تکنیک ها را فرا بگیرید، نه ابزار را

تا به امروز زبان های برنامه نویسی، ابزار و روش های متنوعی به بازار آمده اند و منسوخ شده و رفته اند. به همین دلیل باید تا جایی که می توانید نسبت به یادگیری هرچه بیشتر این زبان ها و frame work ها اقدام کنید. بر روی نکات اساسی برنامه نویسی تمرکز کنید چون مفاهیم پایه ای هیچوقت تغییر نمی کنند; بیشتر به ساختار و معماری(architecture )  توجه کنید تا برنامه نویسی(programming). اگر مطمئن هستید که فقط یک راه برای انجام یک کار وجود دارد احتمالا فردی سنتی و معتقد به اصول هستید بنابراین وقت آن رسیده که تغییری ایجاد کنید. پایبندی بیش از حد به بعضی از اصول(برنامه نویسی ) مانع از یادگیری مطالب جدید می شود و موجب می شود شما به کندی خود را با تغییرات وقف دهید.

“من می توانم راه را ادامه دهم اما کلید اصلی برای پیشرفت این است که بدانم کی باید متوقف شوم” . چگونه برنامه نویسی را یاد بگیریم

خروج از نسخه موبایل