مراحل طراحی وب سایت کدام است؟

مراحل طراحی وب سایت یکی از مهم ترین مسائلی می باشد که اغلب برنامه نویسان در ابتدای ورود به این حوزه باید از آن آگاه باشند. با اطلاع از این گام ها می توان مسیر مشخص و بهتری را پیش رو داشت و بسیاری از سردرگمی ها ناخودآگاه کمرنگ میشوند. گستردگی دنیای برنامه نویسی و طراحی سایت هایی با قابلیت های مختلف اصلی ترین دلیل برای این حرف می باشد که قبل از شروع کار ابتدا باید از مراحل طراحی سایت آگاه باشید. آکادمی برنامه نویسان مشهد در ادامه به این سوال پاسخ خواهد داد که طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟

 

برنامه نویس بک اند هستید با فرانت اند؟

قبل از وارد شدن به مرور هر یک از مراحل مهم در طراحی سایت لازم است بدانید که برنامه نویسان این حوزه را می توان به دو گروه کلی تقسیم نمود که عبارتند از بک اند  (Back End) و فرانت اند (Front End). بک اند به گروهی از برنامه نویسان گفته میشود که مسئول برقراری ارتباط سایت با سرور و پایگاه داده ها می باشد و در مقابل فرانت اند بیشتر با ارتباط سایت با کاربر و ظاهر سایت سر و کار دارد. فعالیت در هر یک از این حوزه ها کاملا با هم متفاوت می باشد. البته برخی از برنامه نویسان در هر دو حوزه فعالیت دارند که به Full Stack معروف می باشند و از توانایی و تخصص بالایی برخوردار هستند. برای معرفی گام های طراحی سایت فرض را بر این می گذاریم که قصد دارید یک Full Stack باشید.

 

HTML را جدی بگیرید

سایت هایی که در دنیای امروز وجود دارند در دو گروه ایستا (Static) و پویا یا داینامیک تقسیم میشوند که در گروه اول سایت شامل صفحاتی با المان های ساده می باشد و تعامل کاربر و سایت بسیار اندک است. در مقابل سایت های داینامیک کاربر با سایت تعامل زیادی داشته و امروزه به شدت مورد توجه قرار گرفته اند. در طراحی ظاهر سایت های ایستا برای تعیین المان ها و عناصر موجود در ظاهر سایت و در حالت کلی طراحی ظاهر صفحه از زبان  HTML (Hyper Text Markup Language) یا زبان نشانه گذاری ابرمتن استفاده میشود. یادگیری HTML اولین مرحله طراحی سایت می باشد که تمام طراحان حرفه ای وب به آن مسلط می باشند و یادگیری آن نیاز به پیش زمینه دانش برنامه نویسی و تخصص ندارد.

 

جذاب کردن سایت با CSS

با توجه به اهمیت بسیار زیاد ظاهر سایت و تجربه کاربری، به مرور برای رفع کاستی های موجود در HTML زبان دیگری به نام CSS معرفی شد. با یادگیری CSS می توان فونت، رنگ و سایر المان ها و عناصر سایت را زیباتر و جذاب تر کرد. Cascading Style Sheets زبان ساده و جذابی می باشد که تسلط به آن می تواند خروجی کار طراحی سایت را بهتر کند و به نوعی مکمل HTML به شمار میرود.

 

یادگیری جاوا اسکریپت

از دیگر مراحل طراحی سایت که مخصوصا در سایت های داینامیک اهمیت بالایی دارد، یادگیری جاوا اسکریپت می باشد. سایت های تعاملی که کاربر با سرور ارتباط برقرار می کند از عناصر و المان هایی برخوردار می باشد که طراحی آنها با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت صورت می گیرد. در حالت کلی می توان گفت اگر قصد دارید سایت شما به نوعی با توجه به نیاز کاربر تغییر رفتار دهد، لازم است از جاوا اسکریپت استفاده کنید. به عنوان مثال شرایطی را در نظر بگیرید که قصد داشته باشید با انتقال ماوس روی یک دکمه، تغییر رنگ را در ظاهر آن مشاهده کنید، در این صورت لازم است از جاوا اسکریپت استفاده نمایید. قرار دادن قابلیت زوم روی تصاویر، پخش فایل های صوتی و تصویری و انیمیشن در صفحات وب از جمله نشانه های کاربرد جاوا اسکریپت در طراحی وب سایت می باشند.

 

انتخاب ابزارهای گرفیکی

طراحی گرفیک یکی از مهم ترین بخش ها در طراحی سایت می باشد که وظیفه آن طراحی ظاهر یک سایت در نرم افزارهای مختلف از قبیل فتوشاپ می باشد. یک فرانت اند باید بتواند طرح ارائه شده توسط طراح گرافیک را به کد تبدیل کند. برای اینکه بتوانید ظاهر سایت را راحت تر و در کمترین زمان انجام دهید، پیشنهاد می کنیم به یکی از نرم افزارهای گرافیکی طراحی وب از قبیل scketch مسلط شوید. این نرم افزار در طراحی اپلیکیشن های موبایل نیز کاربرد بسیار زیادی دارد.

 

برقراری ارتباط سایت با سرور با PHP

یکی از مهم ترین گام های شروع طراحی سایت، تسلط پیدا کردن بر زبان های برنامه نویسی می باشد که ارتباط بین سایت و سرور را برقرار می سازد. زبان های مختلفی در این حوزه وجود دارند که یکی از پرکاربردترین آنها PHP می باشد. با یادگیری PHP و مسلط شدن بر پایگاه های داده می توان گام های موثری در سایت های داینامیک برداشت. با مروری بر سایت های بسیار معروف و نام آشنا مانند فیسبوک، ویکی پدیا، یاهو، وردپرس، فلیکر و Tumblr که همگی تعاملی می باشند متوجه اهمیت بسیار زیاد یادگیری php برای شروع طراحی سایت خواهید شد.

 

انتخاب IDE و Text editor برای طراحی سایت

تمام برنامه نویسان بک اند و فرانت اند درست مانند یک مکانیک به جعبه ابزار نیاز دارند و مسلما هر چه ابزارها قوی تر و کاملتر باشد در نهایت عملکرد و بازدهی بهتری را شاهد خواهید بود. انتخاب IDE و Text Editor یکی دیگر از گام های شروع طراحی وب سایت می باشد که به شما ابزارهایی را برای کدنویسی بهتر با خوانایی بالاتر ارائه می دهد. ویرایشگرهای متن یا Text Editorهای متنوعی در حال حاضر در دسترس می باشند که می توان آنها را انتخاب کرد که از معروف ترین آنها Microsoft Visual Studio، PhpStorm، Microsoft Expression Web می باشند.

از بهترین IDE ها برای طراحی وب سایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Sublime Text
  • Xcode
  • Vim
  • NetBeans برای PHP
  • Pycharm برای پایتون

 

آموزش مقدماتی و پیشرفته مراحل طراحی وب سایت

با توجه به گسترده بودن فرآیند یادگیری طراحی سایت و زمان زیادی که برای آموزش و آزمون و خطا باید به آن اختصاص دهید، حرفه ای ترین راه این است که از تجربیات دیگران در این زمینه استفاده کنید. در گروه آکادمی برنامه نویسان  آموزش طراحی سایت مشهد
را به صورت مقدماتی و پیشرفته توسط اساتید حرفه ای در این حوزه با برگزاری دوره های حضوری و غیر حضوری انجام می دهیم. برای اطلاع از شرایط حضور در این دوره ها و زمان برگزاری هر یک می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده کنید.

ورکشاپ رایگان دوره های تخصصی برنامه نویسی

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، در ورکشاپ رایگان دوره های تخصصی برنامه نویسی شرکت کنید
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

درباره‌ی برنامه نویسان

همچنین ببینید

HTML چیست

HTML چیست؟

اگر در دنیای اینترنت و کسب و کارهای آنلاین فعالیت دارید، مطمئنا با واژه HTML …

یک نظر

  1. سلام
    من میخوام برنامه نویسی رو یاد بگیرم .
    هیچی نمیدونم در موردش…از کجا باید شروع کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *