برنامه نویسی بک اند چیست ?

Back end یکی از اصطلاحات بسیار پرکاربرد در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت می باشد که وظایف و همچنین تخصص های مورد نیاز در آن، برای بسیاری از تازه واردان به دنیای برنامه نویسی مبهم است. با توجه به نقش بسیار مهم Back end (بک اند) در طراحی سایت و اپلیکشین و نرم افزارهای مختلف در ادامه به معرفی برنامه نویسی بک اند چیست خواهیم پرداخت. با گروه آکادمی برنامه نویسان مشهد همراه باشید.

تعریف Back end

طراحی سایت های داینامیک از دو بخش کلی تشکیل میشوند که عبارتند از Clinet side و Server side. به بخشی از سایت که برای کاربران قابل مشاهده می باشد کاربر وب، client side گفته میشود و به برنامه نویسانی که در این بخش فعالیت دارند، Front end گفته میشود. در مقابل، به مغز سایت و بخشی که با سرور در ارتباط می باشد، توسعه دهنده وب یا Server Side گفته میشود و به برنامه نویسانی که در این حوزه فعالیت دارند Back end گفته میشود. بک اند در واقع به برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب گفته میشود که با زبان های برنامه نویسی مختلف از قبیل PHP و پایتون و غیره ارتباط سرور و پایگاه داده و سایت را برقرار می کنند.

به عبارت دیگر، یک برنامه نویس Back end با بخش منطق سایت در ارتباط است و آنچه کاربر نیاز دارد را بر اساس الگوریتم های مختلف از پایگاه داده دریافت نموده و برای Front end ارسال می کند. برای درک بهتر بک اند و نقش آن در طراحی سایت یک مثال همیشگی وجود دارد که به خوبی آن را توصیف می کند. اگر یک سایت را مانند صحنه تئاتر در نظر بگیریم، عوامل پشت صحنه که نقش بسیار مهمی در اجرا و ظاهر صحنه دارند در واقع همان برنامه نویسان Back end می باشند.

مهارت های برنامه نویسی بک اند حرفه ای

برنامه نویس Back end در مرحله اول لازم است به زبان های برنامه نویسی از قبیل PHP ، پایتون، جاوا و SQL تسلط کامل داشته باشد. علاوه براین، یک برنامه نویس بک اند باید ذهن خلاق و تحلیلگری داشته باشد تا الگوریتم های مورد نظر را طراحی و پیاده سازی و تا حد امکان بهینه کند. بهینه سازی الگوریتم ها و داشتن قدرت بالا در تحلیل و حل مسئله باعث میشود تا سرعت اجرای سرویس ها تا حد زیادی افزایش پیدا کند. از جمله زبان های برنامه نویسی که تسلط به یک یا چند مورد از آنها برای برنامه نویسان Back end ضروری می باشد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

زبان برنامه نویسی PHP

یکی از محبوب ترین و البته قدرتمندترین زبان برنامه نویسی در تمام دنیا، PHP می باشد که سایت های شناخته شده با آن طراحی شده اند. PHP یک زبان برنامه نویسی و اسکریپت نویسی Open Source می باشد که کدهای آن بر روی سرور اجرا می گردند. در طراحی سایت های داینامیک، با زبان PHP می توان اطلاعات را از پایگاه داده دریافت و عملیات مورد نظر را بر روی آنها انجام داد و در نهایت به سمت کاربر ارسال نمود. نکته بسیار مهم این است که کدهای زبان PHP توسط کاربر قابل رویت نمی باشد و اغلب برنامه نویسان Back end به این زبان تسلط داشته و در طراحی های خود از آن استفاده می کنند.

زبان برنامه نویسی پایتون

یکی از جدیدترین و آسان ترین زبان های برنامه نویسی که در طراحی و توسعه وب کاربرد گسترده ای پیدا کرده است، زبان پایتون می باشد. سایت های زیادی هستند که برای ارتباط با سرور از پایتون استفاده می کنند که از شناخته شده ترین آنها می توان به پینترست اشاره کرد.

پایگاه داده SQL

از مهم ترین مهارت هایی که یک توسعه دهنده وب باید به آن مسلط باشد، برقراری ارتباط با پایگاه داده و دریافت و ذخیره سازی دیتا از آن می باشد. SQL یکی از قدرتمندترین زبان ها برای برقراری ارتباط با پایگاه داده می باشد که کاربرد بسیار گسترده ای در دنیای برنامه نویسی و طراحی سایت و نرم افزار دارد.

از دیگر زبان های برنامه نویسی که بک اند باید به آن مسلط باشد می توان به C# و جاوا و ASP اشاره نمود که هر یک ویژگی ها و مزایا و محدودیت های خاص خودشان را دارند. نکته بسیار مهم این است که یک برنامه نویس بک اند حرفه ای باید بتواند شیوه های بسیار حرفه ای را در کدنویسی های خود با این زبان ها به کار ببرد. با بالا بردن قدرت حل مساله و طراحی و اجرای الگوریتم های کاملا بهینه و استفاده از زبان های شی گرا می تواند برنامه نویسان را در این حوزه بسیار موفق کند.

تفاوت Back end و Front end

مساله دیگری که ممکن است برای بسیاری از افراد وجود داشته باشد این است که Back end چه تفاوتی با Front end دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوال کافیست دوباره مثال صحنه تئاتر را تصور کنید. برخلاف بک اند که در پشت صحنه می باشند و کاربران کارهای آنها را به طور مستقیم مشاهده نمی کنند، بازیگران تئاتر و تمام آنچه بر روی صحنه قرار گرفته اند Front end هستند. برنامه نویسان فرانت اند با زبان های برنامه نویسی HTML ، CSS و جاوا اسکریپت داده های ارسال شده از سمت سرور و بک اند را در ظاهر سایت نمایان و به کاربران ارائه می دهند.

آینده شغلی برنامه نویسی بک اند

مانند سایر شاخه های برنامه نویسی و مشاغل مرتبط با آن، بک اند از آینده بسیار خوبی برخوردار است. توسعه و رشد کسب و کارهای آنلاین و ارائه خدمات بر بستر وب باعث شده است تا در تمام دنیا هر روز به افراد فعال در این حوزه بیشتر نیاز پیدا شود. اما لازم است بدانید که میزان درآمدی که در ایران و یا سایر کشورها از این طریق بدست خواهید آورد، کاملا به میزان تسلط و تخصص شما بستگی دارد. استفاده از دانش و تخصص افراد حرفه ای در این حوزه می تواند مسیر رسیدن به موفقیت و تبدیل شدن به یک Back end حرفه ای را هموارتر سازد.

گروه آکادمی برنامه نویسان مشهد با برگزاری دوره های متخصص PHP ، جاوا و سایر زبان های برنامه نویسی و اصول مهم در طراحی سایت مشهد  تمام آنچه برای تبدیل شدن به یک Back end حرفه ای می باشد را ارائه می دهد. برای شرکت در دوره آموزش طراحی سایت مشهد می توانید از راه های ارتباطی پایین صفحه استفاده کنید.

 

 

برنامه نویسی بک اند چیست

ورکشاپ رایگان دوره های تخصصی برنامه نویسی

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، در ورکشاپ رایگان دوره های تخصصی برنامه نویسی شرکت کنید
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

درباره‌ی محمد آذرنیوا

من محمد آذرنیوا، نویسنده و مدرس دوره های برنامه نویسی ، طراحی وب و تحلیل گر پایگاه داده هستم و قصد دارم در این وبسایت مطالب کاربردی در این زمینه را با شما به اشتراک بگذارم ...

همچنین ببینید

Full Stack Developer چیست ؟

Full Stack Developer شدن یکی از اهداف بسیار مهم برای بسیاری از توسعه دهندگان می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *