آموزش فلوچارت نویسی با ساده ترین شیوه

آموزش فلوچارت نویسی و یادگیری تبدیل الگوریتم به آن یکی از  گام های  ورود به دنیای برنامه نویسی می باشد. این مساله در انجام پروژه های عظیم و کاملا کاربردی و تجاری اهمیت خود را نشان می دهد. به طوریکه می توان از در همان ابتدای راه مشخص کرد که آیا الگوریتم و نقشه راهی که برای شروع برنامه نویسی یک پروژه طراحی شده است قابل اجرا می باشد یا خیر. در ادامه با آکادمی برنامه نویسان مشهد همراه باشید تا آموزش فلوچارت نویسی و گام های تبدیل الگوریتم به فلوچارت را با هم پیش ببریم.

تبدیل الگوریتم به فلوچارت 

دلایل اهمیت آموزش فلوچارت نویسی چیست؟

تمام پروژه های برنامه نویسی بزرگ در ابتدا یک ایده هستند که در ذهن های خلاق شکل میگیرند. در گام بعد باید راه حلی برای این مساله ارائه شود که اصطلاحا الگوریتم نامیده میشود. الگوریتم ها که مرحله به مرحله کار را با زبان نوشتاری مشخص می کنند، ممکن است پیچیدگی های زیادی داشته باشند و زمان اجرا در آنها بسیار زیاد باشد. برای بهبود الگوریتم و پی بردن به اینکه آیا راه حل ارائه شده قابل اجرا می باشد یا خیر و اینکه آیا قابل ساده سازی هست یا نه نیاز به آموزش فلوچارت نویسی است.

با یادگیری فلوچارت نویسی می توانید تا حد زیادی پیچیدگی های موجود در الگوریتم ها را از بین ببرید. علاوه براین، ممکن است در حین تبدیل الگوریتم به فلوچارت پی به مسیرهای اشتباه و خطاهای احتمالی ببرید.

البته لازم به ذکر است که با یادگیری فلوچارت نویسی نه تنها می توانید برنامه نویسی بهتری داشته باشید، بلکه در حل سایر مسائل زندگی نیز می توان از آن استفاده نمود. کافیست دیدگاه درستی نسبت به این مقوله پیدا کنید تا پی به کاربردهای وسیع آن ببرید.

فلوچارت چیست؟

تا این قسمت از مطلب متوجه شدیم که آموزش فلوچارت نویسی گامی ضروری برای انجام پروژه های نرم افزاری می باشد. حال سوال این است که فلوچارت چیست؟

فلوچارت در واقع ترسیم گام ها و مراحل مختلف الگوریتم با اشکال گرافیکی می باشد. به عبارت دیگر با کمک اشکال هندسی مختلف می توان جملات و کلمات به کار رفته در الگوریتم را به شیوه ای کاملا واضح و گرافیکی به نمایش گذاشت. فلوچارت نویسی به نوع زبانی که برای پیاده سازی الگوریتم و برنامه نویسی آن به کار میرود در ارتباط نمی باشد. 

یادگیری فلوچارت نویسی

معرفی اشکال هندسی در فلوچارت

الگوریتم مجموعه ای فرآیندهایی می باشد که در صورت برقرار بودن برخی از شرط ها اجرا می گردند. برای تبدیل الگوریتم به فلوچارت از چند شکل هندسی استفاد می کنیم که عبارتند از:

بیضی

تمام کارها یک نقطه آغاز و یک پایان دارد و الگوریتم نیز از آن مستثنی نمی باشد. به همین خاطر در فلوچارت نویسی می توان از بیضی به عنوان نقطه شروع و پایان فرآیند استفاده نمود. به بیضی به کار رفته در برخی از کتب آموزش فلوچارت نویسی ترمیناتور (terminator) گفته میشود.

متوازی الاضلاع

برنامه نویسی با گروهی از داده ها در ارتباط می باشد که به عنوان ورودی در دریافت شده و در نهایت فرآیندهای مختلف بر روی آنها انجام میشود. دریافت ورودی ها در فلوچارت نویسی با متوازی الاضلاع انجام میشود.

مستطیل

حل مساله مجموعه ای فرایندهای مختلف می باشد که بر روی ورودی و داده ها انجام میشود. انجام هر یک از فرآیندها و عملیات مختلف در فلوچارت با مستطیل نمایش داده میشود.

لوزی

از مهم ترین اشکال هندسی در آموزش فلوچارت نویسی، لوزی می باشد که چک کننده شرط های مساله می باشد. در این المان و اشکال شرط های مختلف بررسی شده و در صورت برقرار بودن یا نبودن آنها، فرآیندهای متفاوتی برای ادامه مساله در نظر گرفته میشود.

چهارضلعی منحنی

خروجی و نتیجه نهایی که مهم ترین دستاورد از حل مساله و الگوریتم نویسی می باشد، با چهارضلعی منحنی نمایش داده میشود.

ارتباط میان هر یک از اشکال هندسی با فلش های جهتدار برقرار می گردد که در واقع نقشه راه و حل مساله را به تصویر میکشند.

فلوچارت نویسی

نرم افزارهای تبدیل الگوریتم به فلوچارت

برای ترسیم فلوچارت می توان از کاغذ و قلم استفاده کرد. اما در دنیای حرفه ای و تخصصی چنین رفتاری زیاد توجیه شده نمی باشد. به همین خاطر بخشی از آموزش فلوچارت نویسی آشنایی با نرم افزارهای کاربردی در این زمینه می باشد. از جمله نرم افزارهای بسیار کاربردی و پیشرفته برای تبدیل الگوریتم به فلوچارت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

Edraw، flowdia diagram، RFFlow، visio، grapholite

تبدیل الگوریتم به فلوچارت آنلاین

علاوه بر نرم افزارهایی که به صورت آفلاین می توان از آنها برای طراحی و رسم فلوچارت استفاده نمود، برخی از ابزارهای کاملا آنلاین نیز در این زمینه وجود دارند. مانند: lucidchart، draw.io، cacoo، gliffy، wireflow، textographo

نتیجه گیری

آموزش فلوچارت نویسی و تبدیل الگوریتم های مختلف به نمودارهای گرافیکی اولین و مهم ترین گام برای حل مسائل پیچیده می باشد. با اختصاص دادن زمان در این مرحله از راه اندازی پروژه های مختلف نرم افزاری و صنعتی می توان تا حد زیادی در زمان و هزینه های مالی صرفه جویی نمود. علاوه براین، فلوچارت نویسی گام بزرگی در بهبود الگوریتم و کاهش زمان اجرای آن دارد و بسیاری از خطاها و باگ های احتمالی را می تواند مشخص کند.

 

ورکشاپ رایگان دوره های تخصصی برنامه نویسی

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، در ورکشاپ رایگان دوره های تخصصی برنامه نویسی شرکت کنید
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

درباره‌ی زعیم باشی

فاطمه زعیم باشی؛ کارشناس ارشد نرم افزار، نویسنده، مترجم و علاقه مند به برنامه نویسی

همچنین ببینید

Full Stack Developer چیست ؟

Full Stack Developer شدن یکی از اهداف بسیار مهم برای بسیاری از توسعه دهندگان می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *